Allt du behöver veta om Internetabonnemang & Bredbandsabonnemang

Innehåll

 

Internetabonnemang i Sverige

Med otroligt snabba hastigheter och imponerande pålitlighet är fiberoptisk bredband perfekt för delade hushåll, stora familjer eller alla som gillar att titta på TV och filmer, lyssna på musik eller spela spel online. Här är vad du behöver veta.

Okej, vad är det som är så speciellt med fiberoptiskt bredband?

Om du vill få ut det mesta av internet behöver du en fiberoptisk bredbandsanslutning.

Varför? Tja, det är den snabbaste typen av bredband du kan få i Sverige till att börja med. Jämfört med en standard bredbandsanslutning är fiber som Usain Bolt på raketdrivna rullskridskor, vilket gör webbupplevelsen smidig och fiber låter dig ladda ner filmfiler på bara några minuter.

Läs vidare, och vi ska berätta allt du behöver veta om supersnabba fiberoptiska bredbandsavtal, inklusive hur du får dem, och hur du kan ta reda på om du kan få det och om du verkligen behöver det.

 

Nedladdningshastigheter med fiberoptiska internetabonnemang

Fiberns främsta attraktion är givetvis att det ger dig mer fart för pengarna. Medan standard (ADSL) bredband tenderar att ha nedladdningshastigheter upp till ca 17 MB, går fiber långt över det. Grundpaket går på runt 50-100Mbit/s, men den snabbaste – från Ownit – har hastigheter upp till 1000Mbit/s. Det är mycket snabbt.

Att byta till ett fiberpaket ger dig en betydande hastighetsökning och det gör det lättare att göra saker som att koppla ihop många elektriska prylar samtidigt, och strömma video utan problem. För ett särskilt stora hushåll, är det ett ännu bättre alternativ, då många anslutningar kan jobba tillsammans med fiber.

 

Vilka leverantörer erbjuder bredbandsabonnemang med fiber?

Många nationella bredbandsleverantörer erbjuder nu fiberoptiska bredbandspaket. Om du är intresserad av ett supersnabbt paket, bör du överväga Ownit. Dom erbjuder det bredbandsabonnemanget som har flest nöjda kunder i Sverige, enligt Svenskt Kvalitetsindex, och dom är huvudleverantörer av bredband till Inferno Online på Odenplan, med hela 10Gbit/s.