Hur mycket bredband kan jag ha?

Hur mycket bredband kan jag få

Om du frågar dig själv ”hur mycket bredband kan jag ha” så vill du med största sannolikhet veta hur många Mbit/s som är tillgängligt i din fastighet.

Det kollar du enkelt upp hos din önskade bredbandsleverantör. Om du är ute efter ett bredband från Ownit, kollar du enkelt det på deras hemsida.

Om du är ute efter att veta ”hur mycket bredband bör jag ha”, så har vi också sammanställt en guide för dig:

Bredbandshastigheter representeras i megabit per sekund eller Mbit/s. Desto mer Mbs, desto snabbare är din bredbandshastighet. Men kom ihåg att den annonserade hastigheten är maximal och representerar inte nödvändigtvis den faktiska hastigheten du faktiskt kommer att få. Det varierar beroende var du bor.

 

Hur många Mbit/s passar mig?

0-25Mb/s: Den här bredbandshastigheten är på ingångsnivå och överförs via en ADSL-anslutning. Det bör vara tillräckligt snabbt för små hushåll där endast en eller två personer använder internet på en gång. Var medveten om att om du strömmar video eller ser på TV kan du uppleva avbrott.

25-50Mb/s: Nu för tiden erbjuder alla stora leverantörer snabbt fiber bredband. Det här är en bra plats mellan snabba hastigheter och bra värde och bör fungera för ett familjehushåll där fyra eller fem medlemmar alla strömmar, laddar ner och surfar på en gång.

50+ Mb/s: Om du streamar 4K-TV eller har flera av människor som försöker använda din bredbandsanslutning på en och samma gång, kan det vara värt att betala lite extra för att få ut extra hastighet. Det kan kosta dig mer, men du är ganska garanterad helt lagg-fri användning.

 

Hur snabbt bredband behöver man?

Behöver jag fiberoptisk bredband?

För vissa människor revolutionerar fiberoptiska bredband verkligen deras liv, men det kostar vanligtvis mer än ADSL bredband, och du behöver inte nödvändigtvis det. Så vem behöver fiber bredband?

Du kommer sannolikt att dra nytta av fiberoptiskt bredband om du:

  • Har en stor familj som bor i samma hus
  • Delar boende med mer än en annan person
  • Tittar på många filmer online
  • Regelbundet använder online-TV och film tjänster
  • Har en TV-tjänst som YouView, som låter dig strömma innehåll från webben
  • Laddar upp bilder och videoklipp regelbundet
  • Spelar spel online
  • Hämtar och laddar upp vanliga filer regelbundet
  • Använd videosamtalstjänster som Skype regelbundet