Fiber Bredband för Gaming

fiber bredband för gaming

 

Innehåll

Bredband för Gamers

Om du är en duktig online-spelare är det ingen tvekan om att du redan är medveten om hur mycket din internetuppkoppling påverkar din upplevelse. Vissa dagar kan det vara felfritt; andra dagar kunde inte vara mer frustrerande. I den här guiden finner du på hur du väljer den bästa bredbandstjänsten, några av de tekniska faktorerna som påverkar din spelupplevelse och hur du får ut det mesta av alla extrafunktioner som PC och konsoller har att erbjuda.

 

Vilket är det bästa bredbandet för Gamers?

Ownit har visat sig fungerat mycket bra i spel, och dom har visat sig vara en värdig bredbandsleverantör för alla Gamers. Dom leverarar internetuppkopplingen till världens största gaming center, Inferno Online på Odenplan, så dom kan verkligen sin gaming. Dessutom har dom bra priser, stabil uppkoppling, och bra kundrecensioner.

 

Bredband för spel – är det dags att uppgradera?

Internet ligger i spelets hjärta. Nästan alla moderna konsoler eller PC-spel kräver en bredbandsanslutning på något sätt.Gamer

Den mest uppenbara online-funktionen är multiplayer – det senaste Call of Duty är bokstavligen ett halvt spel utan internet, till exempel. Men även single-player spel drar nytta av att vara online – nedladdningsbara uppdrag och speluppdateringar för Witcher 3 till exempel, eller för spelråd från andra spelare i Dark Souls III.

Allt som allt, om du är en spelare, är en anständig internetanslutning avgörande.

 

Vad är det bästa bredbandet för spel?

Du behöver inte en överdrivet snabb bredbandsanslutning för att spela spel, men du behöver minst sagt anständiga hastigheter – helst från fiberoptisk bredband – för att dra nytta av allt som den moderna spelbranschen erbjuder, från att spela och ladda ner spel och uppdateringar, till att streama HD-filmer.

Du behöver också obegränsade nedladdningar. Spel är stora idag, och du vill inte spendera din tid på att oroa dig över data, när du kan oroa dig över hur du låser upp nästa lockbox i Overwatch istället.

Lyckligtvis finns det några leverantörer som kan erbjuda det typ av paket som spelarna behöver, där den ledande kraften är Ownit.

 

Vad ska man leta efter

Om du planerar att använda din bredbandstjänst för spel måste du se till att ditt paket ger dig allt du behöver. Oavsett om du spelar på en konsol eller en dator, här är några saker du kommer behöva hög kvalitet av:

Hastighet – Även om hastighet inte är den viktigaste faktorn, är det sant att snabbare alltid är bättre. Speciellt om det finns andra i ditt hushåll som kommer att använda tjänsten samtidigt.

Inga datagränser – Med uppkomsten av nedladdningsbart innehåll (DLC), tillsammans med fullständiga spelnedladdningar och konsolprogramuppdateringar behöver du en tjänst utan datagränser.

Låg ping och paketförlust – För bästa möjliga prestanda måste du hitta en tjänst låg ping och låg paketförlust – för jämnhet.

Ingen trafikbegränsning – En leverantör som ser till att du kan spela på full fart när som helst på dagen är ofta det bästa alternativet.

En kvalitetsrouter – Om du spelar trådlöst behöver du en router som ger dig den bästa hastigheten, stabiliteten och intervallet.

Tillförlitlighet och starkt tekniskt stöd – Du vill inte ha en leverantör vars internet går ner eller med ett tekniskt supportteam som är ineffektivt eller endast tillgängligt under kontorstid.

Låg koncentration – Koncentrationen anger antalet användare som delar samma bandbredd. Ju lägre förhållandet är desto bättre prestanda kommer du att få. Detta brukar inte ligga inom din kontroll, men det kan vara värt att fråga.

 

Hur snabbt behöver ditt bredband vara?

Hastighet är inte den viktigaste faktorn när du väljer en bredbandstjänst för spel.

Hastighetskrav för onlinespel är låga. Xbox Live, till exempel, rekommenderar nedladdning 

att spela speloch uppladdningshastigheter på 3Mb och 0,5M upp, vilket bör vara bekvämt täckt av alla bredbandspaket om du inte är otur att bo långt från din bredbandsleverantör

Det är inte att säga att det inte finns några fördelar för en snabbare tjänster. Stora nedladdningar är en del av online spelupplevelsen. Fullständig nedladdning av spel via uppdateringar av programvaran Steam eller konsoller kan använda många gigabyte data. Ju snabbare din anslutning är desto snabbare kommer nedladdningarna att slutföras.

På samma sätt kräver användning av HD-TV-tjänster som BBC iPlayer eller Netflix snabba hastigheter, liksom streaming appar som Twitch. Och om du har flera användare i ditt hushåll, behöver du en snabb och noggrann anslutning för att rymma dem alla.

Det finns flera viktiga faktorer som kan ha stor inverkan på din online spelupplevelse.

En 2014-undersökning av Ofcom testade prestanda hos större bredbandsleverantörer på många av dessa nyckelområden:

 

Latens / Ping

Enkelt uttryckt är latens hur mycket tid det tar för en dataöverföring eller nedladdning att starta, vilket i tidskritiska applikationer kan vara lika viktigt som tiden för nedladdning av data när överföringen har börjat.

I spel kan detta vara förseningen mellan dig att trycka på en knapp på dina kontroller, och resultaten av det knapptrycket. Oavsett om du skjuter ett straff i FIFA eller angriper fienden i Call of Duty, är snabba reaktioner avgörande. Latens påverkar spelets flyt och ökar din reaktionstid artificiellt.

Latens mäts i millisekunder, och allt över 150ms kan potentiellt orsaka problem vid spel. Helst är latensen på din anslutning så låg som möjligt. Under 50ms bör inte märkas, och under 20ms anses vara utmärkt.

Lyckligtvis verkar svenska bredbandsleverantörer kunna leverera låg latens, och Ownit verkar ta ledningen.

 

Paketförlust

Ibland förloras data eller du byter mellan servrar. Detta kallas paketförlust. Ett tecken på paketförlust är när ett spel fryser eller laggarr. Medan en liten mängd är oundviklig (och ofta i stort sett omärkbart) kan höga nivåer göra ett spel ospelbart.

Paketförlust mäts som en procentandel av datapaket som försvinner. Som med latens vill du ha så lågt antal som möjligt.

 

Ska du använda en trådlös eller kabelansluten anslutning?

Alla bredbandsleverantörer kommer att leverera en router som

gamer som gejmarkan stödja både trådlösa och kabel anslutningar. För de flesta användare är den trådlösa anslutningen tillräckligt bra, men en trådbunden anslutning kommer sannolikt att ge små fördelar med avseende på hastighet och stabilitet.

Det här gäller speciellt om din konsol eller dator ligger avskilt i ditt hus och inte får lika stark anslutning till Wi-Fi-nätverket. För mobila spel kommer du givetvis att använda trådlöst. Mikrovågsugnar och även blinkande ljus kan också orsaka trådlösa problem.

Det är värt att kolla in en router guide för att se hur bra din router är. Om den inte får starka recensioner kanske du vill överväga att köpa en bättre router, oavsett om du får en från ditt bredbandsbolag eller inte.

 

Ska du välja fiber eller standard bredband?

Fiber-bredband erbjuder betydligt snabbare nedladdning och uppladdningshastigheter än ett vanligt bredband.

Som vi har sett är snabbare nedladdningshastigheter önskvärda för gaming. Snabbare uppladdningar är mer fördelaktiga, särskilt om du vill använda streamingtjänster som Twitch eller YouTube Gaming.

Fiber bredband tenderar också att fungera bättre för latens.

 

Varför behöver Gamers bra uppkoppling?

 

Online spel – Det finns få spelupplevelser som är lika spännande, tillfredsställande och kul som att spela med andra online. Även om du inte behöver en särskilt snabb anslutning för de flesta spel, desto snabbare din hastighet är, desto bättre blir upplevelsen.

Single player – Även single player spelare drar nytta av en webbanslutning. Utvecklare uppdaterar ständigt sina spel, fixar buggar och andra problem som uppkommer efter ett spel har släppt. Dessa korrigeringar kallas patchar eller uppdateringar, och laddas ner automatiskt om du är online. Ibland är en patch några MB, men ibland kan de vara enorma – Xbox One Borderlands Handsome Collection-uppdateringen, till exempel, var enorma 16GB!

Köpa de hetaste spelen – Ökat antal människor laddar ner sina spel digitalt och använder tjänster som veev.co.uk, istället för att köpa sina kopior från en butik. Stora spel kan vara 50GB dessa dagar, och även mindre digitala spel blir större.

Indiespel – De stora spelutgivarna får mycket uppmärksamhet, men några av de mest intressanta titlarna kommer nu från oberoende utvecklare. Spel som Gone Home, Fez, The Binding of Isaac och Goat Simulator, till exempel – alla fascinerande, minnesvärda spel, och alla främst tillgängliga via nedladdningar.

Nedladdningsbart innehåll (DLC) – Många spel får extra nedladdningsbart innehåll efter release (eller i vissa fall, även innan det släpps). Från extra multiplayer-kartor till serier som Call of Duty och Halo, som har fullt utrustade expansionspaket, kan dessa i hög grad förbättra spelet du spelar eller hjälpa till när du är desperat efter mer.

Film, TV och musik – Konsoler handlar om mer än spel – de har i huvudsak blivit underhållningscentrum. Du kan titta på TV-tjänster som BBC iPlayer och All 4, hyra filmer och TV-program, samt kika på Netflix och Now TV, få tillgång till Sky-kanaler och box-TV (om du har Sky TV). Du kan även titta på streams av andra som spelar spel, lyssna på musik via tjänster som Spotify (på PS4), surfa på webben och så mycket mer. Alla dessa kräver en anständig internetanslutning, och utan en, rör du bara ytan på vad din maskin kan göra.